Olimpijada Banks battle 2012

Od decembra 2012 do marca 2013 bo na svetovnem spletu potekala olimpijada Banks Battle 2012, v okviru katere bodo študenti lahko pokazali svoje managerske sposobnosti. Tekmovalci se bodo morali izkazati v upravljanju in vodenju virtualne banke. Tekmovanje, ki ga organizira Sberbank, poteka v virtualnem gospodarskem okolju in temelji na kompleksni računalniški simulaciji poslovnih procesov komercialne banke. S tem so tekmovalcem zagotovljene realistične okoliščine ter enaki pogoji sodelovanja.

Virtualna kariera

Ekipe, sestavljene iz 3–4 študentov, bodo razvijale konkurenčne strategije ter jih uresničevale v virtualni banki, kar zahteva strokovno znanje. Študenti bodo sprejemali managerske odločitve, analizirali finančna poročila ter se pridružili vodilnim managerjem pri vodenju banke za virtualno obdobje štirih let.

Prijava
Na olimpijadi lahko sodelujejo študenti dodiplomskega ali podiplomskega študija katere koli smeri, stari med 18 in 25 let. Prijavijo se lahko na spletni strani www.banksbattle.com, kjer so objavljene tudi vse ostale informacije o tekmovanju (pogoji sodelovanja, pravila igre, časovni okvir tekmovanja ...).
Rok za prijavo je 2. december 2012.
Veliki finale v Moskvi

Olimpijada Banks battle 2012 se bo začela s predtekmovanjem, ko se bodo oblikovale skupine po deset ekip. Najboljše ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v naslednji krog tekmovanja. Deset najboljših ekip se bo marca 2013 na finalu v Moskvi potegovalo za prvo mesto. Glavna nagrada, ki jo bo prejela zmagovalna ekipa, je enotedensko študijsko potovanje v Singapur, kjer se bodo člani ekipe udeležili strokovnih ekskurzij in seminarjev ter obiskali najuspešnejše singapurske finančne institucije. Sodelovanje na olimpijadi je za študente hkrati tudi velika priložnost, da svoja znanja in kompetence predstavijo bodočim delodajalcem.

Več info dobite TUKAJ